Kapadokya Oniks Taşı

Kapadokya taraflarında insan kendini etkileyebilecek bir sürü değişik güzellik bulabilir. Doğal güzelliklerin saymakla bitip tükenmediği Nevşehir mecralarında yeni bir bakış açısı karşınızda duruyor! Bir doğal taş olan Oniks ya da İngilizce adı ile ‘Onyx’ Kapadokya incilerinden biridir. Üzerinde ya da dekorasyon ürünlerinde kullanan herkesin severek sahip olduğu bu taş yarı değerli taşlar arasında yer alır ve oldukça da popülerdir. Rengi ve özellikleri ile de kendine hayran bıraktıran Kapadokya Oniks Taşı ile ilgili detayları öğrenmek ve daha fazla bilgi sahibi olmak isterseniz yazının devamını okuyabilirsiniz.

Kapadokya Oniks Taşı Özellikleri

Oniks taşının özelliklerine baktığımız zaman karşımıza birçok farklı alan çıkıyor. İlk olarak Oniks Taşı nedir diye sorulabilir. Öncelikle bir doğal taştır. Genelde siyah renkli olarak bilinen bu taş siyahtan beyaza birden fazla renkte bulunabilmektedir. Yeşil Oniks Taşı ya da beyaz Oniks Taşı yanı sıra mat Oniks Taşı da mevcuttur. Mavi Oniks Taşı ve pembe Oniks Taşı ile de tanışabilmeniz mümkündür. En çok tercih edilen renginin ise siyah Oniks Taşı olduğunu söylemekte yarar vardır. Damarlı Akik olarak da bilinmektedir. Kuvars grubuna dahildir. Kuvarsın genel formülü SiO2 olmakla birlikte en çok tercih edilen süs taşlarından biridir. Burada da Oniks Taşı olarak karşınıza çıkıyor. Camsı parlaklık sevilen özelliklerinden biridir. Bu sayede süs taşı olarak vücutta ya da sergilediğiniz yerde kendini oldukça şık göstermektedir.
Her taşın bir sertlik derecesi vardır. Bu taşların da sertliği 6,5-7 arasında gözükmektedir. Sahip olduğu sertlik derecesi ile takı ya da mücevher yapımına gayet uygundur ve bu alanda oldukça kullanılır. Opak oluşu ile de artı değer elde eder.

‘Sardoniks’ adında başka bir taş ile karşılaşırsanız, içinde kırmızı renk barındıran kırmızı Oniks Taşı olduğunu anlayabilirsiniz. Daha fazla değişik renkleri ile de karşılaşabilirsiniz. Bu durumda şaşırmamanız önerilir. Kapadokya, taş işletmeciliği konusunda oldukça gelişmiştir ve de bu alanda da aktiftir.

Oniks Taşı

Kapadokya Oniks Taşı Faydaları

Değerli ya da yarı değerli taşların bilekte, boyunda ya da herhangi bir türlü aksesuar olarak kullanımında sadece görünüşleri etki etmez. Aynı zamanda insanlar vücutlarındaki ve çevrelerindeki enerji ve enerji akışı için de bu taşları tercih ederler. Her taşın kendine özel etkileri mevcuttur. Peki, bu kadar çok tercih edilen bir taş olan Oniks Taşı bileklik ya da diğer takılar şeklinde kullanıldığında nasıl etkileri olur? Oniks Taşı ne işe yarar ya da enerji üzerinde etkileri nelerdir? Bu soruların cevabı için yazıyı okumaya devam etmek isteyebilirsiniz.
  • Enerji verir ve günün yorgunluğunun etkisini uzaklaştırır.
  • Pozitif düşünmenize yardımcı etki sağlayarak ruhunuzu ayakta tutar.
  • Strese karşı topraklama yapılmasında yardımcı olur.
  • Günümüzün en büyük rahatsızlıklarından biri olan depresyon üzerinde azaltıcı etki sağlar.
  • Nazara karşı savaşır ve o çevrenizdeyken sizin yanınızdadır.
  • Zihnin toparlanmasına ve odaklanmada katkı sağlar.
  • Obezite ile savaşmanıza yardımcı olur.
  • Ayak rahatsızlıklarında olumlu etki sağlar.
  • Kendinize duyduğunuz ve aslında sahip olduğunuz güveni arttırır.
  • Konsantrasyon için meditasyon ya da yoga gibi aktiviteler üzerinde aktiftir.
  • Kemik yapısı ve rahatsızlıkları üzerinde etkilidir.
  • Kadın erkek ilişkisinde ilişkiyi kuvvetlendirir.
  • Göz tansiyonu gibi fiziksel rahatsızlıklarda etkili olup nerede sorununuz varsa oraya yakın tutmanız önerilir.
    Oniks Taşı

    Oniks Taşı

Oniks Taşı Neye İyi Gelir

Bilinen tüm özellikleri göz önünde bulundurulduğunda Oniks Taşı faydalarının insan üzerindeki etkileri büyüktür. Kemik ya da eklem gibi rahatsızlıkların yanı sıra rahatsız olunan bölgeye yakın tutulması tavsiye edilir. Bu da aslında çoğu rahatsızlıkta rahatlatıcı etki verebileceğini gösteriyor.
Fiziksel rahatsızlıkların yanında ruhsal olarak toparlanmaya ve denge vermeye de meyilli bir taş oluşu ile de gönülleri fethediyor.

Oniks Taşı Nasıl Arındırılır

Oniks Taşı kolye ya da diğer aksesuar ürünleri olarak vücutta taşındığı zaman üzerine düşen görevi yerine getirir. Yukarıda bahsedilen enerji üzerine dürtüleri gerçekleştirir. Bu sırada kendisinin de yenilenmesi gerekir. Peki hem ilk aldığınız zaman hem de düzenli olarak uygulamanız gereken arındırma yöntemi nedir? Oniks Taşı nasıl temizlenir diye soracak olursak bu konudaki bilgileri yazının devamında elde edebilirsiniz.
Öncelikle doğal taşların temizliğinde birbirinden farklı yollar mevcuttur. Oniks taşı arındırma işlemi için ilk yöntem akan su ile temizleme yöntemidir. 4-5 dakika kadar akan suyun altında temizlenen taşlar arınmış olur. Diğer yöntem deniz suyu ya da tuzlu suda doğal taşlarınızı bekletmektir. 10 dakika kadar deniz suyu ya da tuzlu suda bekletilen taşlar arınmış olacaktır.

Toprağa gömerek temizleme yöntemi en uzun sürenlerden biridir. 24 saat kadar saksınıza gömdüğünüz taşınızı sonradan temizleme maksatlı suya tutabilirsiniz. Tütsü ile temizleme genellikle sertlik derecesi düşük ve narin taşlar için bir seçenektir. Yakılan tütsünün yanına koymanız yeterlidir. Tercih edilen son yöntem ise tuz lambası ile temizlemedir. Tuz lambasının çevresine koyulan görece daha küçük taşlarınız arınmış olacaktır.

Oniks Taşı

Oniks Taşı

Oniks Taşı Hangi Burcun Taşı

Kapadokya Oniks Taşı yüzük ya da tesbih gibi birçok takı ve aksesuar alanında karşımıza çıkıyor. Doğal taşların hayatımıza ve enerji üzerine sağladığı etki kesinlikle göz ardı edilmemelidir. Öyleyse günlük hayatta kolayca kullanabileceğimiz bu taş en çok hangi burçlar ile uyumlanıyor? Oniks Taşı hangi burç kişiler tarafından tercih edilmeli ya da Oniks hangi burcun taşı olarak anılmaktadır?
Sevilen doğal taşlardan biri olan Oniks Taşı en çok Aslan burcu olması dışında İkizler ve Oğlak burçları ile de uyumludur. Bunların yanı sıra bazı kaynaklarda toprak burcu için de tercih edilmesi gerektiği yazmaktadır. Toprak grubu burçlar Boğa, Başak ve Oğlak burçlarıdır. Ayrıca uyumlu olduğu çakra da kök çakrasıdır. Kontrol ve denge üzerinde etkisi olmasıyla beraber kaygı azaltıcıdır. Yoga, meditasyon ya da farklı ritüellerde kullanmak için oldukça uygundur.
Fakat nihayetinde tüm burç insanları ile uyumludur.

Kapadokya ve Oniks Taşı

Daha önce de söylenildiği gibi Kapadokya içinde binbir türlü hazine saklayan bir mecradır. Sadece gezilip görülmesi gereken peri bacaları, yeraltı şehirleri ya da vadileri değil aynı zamanda kendine özel bir doğası ve havası da vardır. Nevşehir içinde hissedeceğiniz bu yabancı fakat sizi içine çeken enerji yoğunluğunun ve esrarengiz havasının nedeni sahip olduğu taşlardan gelmektedir.
Yaşamı ve insan hayatını bile oyulmuş taşlar içinde başlatan ve sürdüren Kapadokya barındırdığı taşlar nedeniyle de es geçilmemelidir. Öncelikle kiliseler ve yaşam alanlarında kullanılan süs eşyaları da düşünülünce doğal taşlara rağbet artmaktadır. Turistlerin de en çok görmek istediği satın almalı ürünlerden biri yine doğal taşlardır. Bu taşlar hem Kapadokya hatırası hem de doğadan alıp yanlarında götürebilecekleri bir anı olmaktadır. Dekoratif maksatlı ya da aksesuar temalı kullanılabilen bu taşlardan biri olan Oniks Taşı varlığına Kapadokya içinde bolca erişebilirsiniz. Bölgede eskiden sadece küçük atölyeler içerisinde üretim gerçekleştirilirken artık daha büyük işletmeler de dahil olmuş durumdadır.

Küçük işletmeler de hala bölgede varlığını sürdürmektedir. Hemen hemen gideceğiniz her durakta bu tarz dükkanlardan bulabilirsiniz. Bazı turlar kapsamında da çanak-çömlek atölyelerine geziler düzenlenebilmektedir. İnternet üzerinde bu atölyeler ve dükkanlar hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Eğer Kapadokya incisi Oniks Taşı ile tanışmak isterseniz Mavi Tur, Kırmızı Tur ya da Yeşil Tur alternatiflerini mutlaka değerlendirmelisiniz. Peki bu turlar nedir? Neden taş işletmeciliği için tercih edilmelidirler? Bu konu hakkında detaylar için yazıyı okumaya devam edebilirsiniz.

Oniks Taşı

Oniks Taşı

Kapadokya Mavi-Kırmızı-Yeşil Tur

Günlük olarak düzenlenen bu turların her biri için farklı bir rota mevcuttur. Yürüyüş rotalarının yanında Kapadokya’nın kültürüne de dokunuş sağlanıyor. Oniks Taşı ile Kapadokya bağını görmek için bu turlardan birini tercih etmek oldukça mantıklıdır. Taş işletmeciliğinin yapıldığı atölyelerin yanı sıra çanak-çömlek atölyelerine de ziyarette bulunabilirsiniz. Üstelik bazı atölyelerde kendi sanatınızı da keşfedebilirsiniz. Hem aktivite gerçekleştirmek ve hayatınıza renk katmak hem de kültürlenmek oldukça güzel bir histir. Belki de yeni hobiniz ile buralarda tanışacak ve kendinizi geliştireceksiniz.
Turlar hakkında detaylara ulaşmak için aşağıdaki linkler ile bağlantı kurabilirsiniz. Belki de hayalinizdeki turu burada yakalama şansınız olur!

Oniks Taşı Anlamı

Hayatta sahip olduğunuz şeyler birçok anlam içerir. Bazen de bu materyallerin sahip olduğu anlamlar hayatın içinde olsun istenir. Doğal taşlar gibi hayatımızın içine aldığımız ve enerji olarak yüklendiğimiz parçaların anlamları da oldukça önemlidir. Bu sayede hem onlar hayatta bir yere sahip olur hem de anlamları ile bağ kurulabilir.
Oniks taşı en çok tercih edilen doğal taşlardan biridir. Yukarıda da bahsedildiği gibi birçok etkisi vardır. Anlamlarına gelince oldukça dikkat çekicidir. Eski devirlerde ayrılık taşı olarak anılsa da günümüzde gizemi daha açık hale getirilmiştir. Oniks Taşı özelliği nedeniyle şans ve cesaret getirir. Bu yüzden de oldukça tercih içerir.

Gerçek Oniks Taşı Nasıl Anlaşılır

Doğal taşlar çok eski zamanlardan günümüze enerji yönetimi için kullanılmaktadır. Çoğu ritüel, arınma ya da meditasyon sırasında yol gösterici olarak tercih edilmektedir. Vücudun dengesini sağlamak ya da eksik görülen tarafları dengelemek adına etrafta barındırılır. Bazen aksesuar bazense dekoratif amaçlı olarak bulundurulur. Taşların satıldığı bir yerden pahalıya ya da ucuza birçok taş satın alınabilir. Tüm bunlar göz önünde bulundurulduğu zaman belki de en önemli noktalardan biri göze çarpmaktadır. Alınan taş gerçekten doğal mıdır?
Doğal taşlarda en önemli noktalardan biri ağırlıklarıdır. Eğer ki alınan taş çok hafif ise akıllarda bir şüphe uyanması da doğaldır. Bunun yanı sıra taşların sertlik derecesine bağlı olarak çizilme ve soyulma durumlarına da dikkat edilmelidir. Taşınızın üstünde soyulmalar oluyorsa taşın gerçek olmama ihtimali vardır.

Oniks Taşı Suya Girer Mi

Çoğu doğal taşın kullanımı önemlidir. Eğer ki enerjiniz ile uyumlanmasını isterseniz çok kişinin el sürmemesi gerekir. Bunun yanı sıra düzenli olarak arındırılıp temizlenmeleri lazımdır. Yukarıda bahsedildiği gibi bu durum için belirli kriterler vardır. Bu kadar önem taşıyan bir durum içinde akıllarda bazı sorular oluyor. Bunlardan biri ise su ile doğal taşın teması üzerinedir.

Bu konuda katı bir şekilde ya da kesinlikle bir zararı olduğu söylenmemektedir. Aksine yukarıda belirtildiği gibi toprak ile temizleme sonrası tozun giderilmesi için suya tutulabilmektedir. Hatta çoğu arındırma yöntemi su ile gerçekleştirilmektedir. Birçok insan arındırmak için suyu tercih etmektedir.

Oniks Taş

Kapadokya Oniks Taşı Fiyatı

Aslında taşın büyüklüğüne ve işlemesine göre fiyat aralığı değişiklik gösterebilmektedir. Kesin bir fiyat söylemenin yanlış olduğunu söylemekte yarar vardır. Fiyat düzeyi aldığınız taşın büyüklüğü ve işlemesinden başka rengi ve ne olduğuna göre de değişiklik göstermesi mümkündür. Yani bir bileklik mi yoksa bir havan mı aldığınıza göre farklılık oluşması gayet doğaldır. Fakat bunca seçenek içinden bütçenize uygun ve tercih edebileceğiniz taşı bulabilme olasılığınız da bir o kadar yüksektir. Oniks taşı fiyatları detaylarını ayrıca internet üzerinden önceden de araştırarak kestirebilirsiniz. Oniks Taşı tesbih ve diğer aksesuar modellerinden beğendiğinizi Kapadokya taş işletmelerinde satın alabilirsiniz.
Leave A Comment